Ducati DesertX Forum banner

Problem z przednią szybą rozwiązany

32K views 84 replies 33 participants last post by  RollingRocker  
#1 ·
Znalazłem to, Szyba turystyczna do motocykla DUCATI DESERT X 2023 - Puig Hi-Tech Parts

dostałem ją wczoraj i dzisiaj pojechałem na przejażdżkę.

Teraz rozmawiamy, jest trochę lekka z przodu powyżej 170 km/h, ale hałas jest ok, głębokie dudnienie zniknęło 👊🏽, musiałem założyć górny "spoiler", żeby było wystarczająco, może nie dla wszystkich to samo, ale zdjęcie go zajmuje 45 sekund podczas jazdy w terenie.

Wygląda jak gówno, wiem, ale później nakleję kilka naklejek, funkcjonalność przede wszystkim 😂
Image
Image
Image

#18 ·
WRS Caponard zainstalowany dzisiaj. Pierwsze wrażenie po krótkiej jeździe testowej jest bardzo pozytywne. Długa jazda zaplanowana na niedzielę i dam znać. Wygląda o wiele lepiej na żywo niż się spodziewałem. Zdecydowana poprawa w stosunku do spoilera, który testowałem - podróbki Puig z Amazonu za 27 dolarów. Mam 1,85 m wzrostu, jeśli to pomaga.

Jedna drobna uwaga warta wspomnienia: osłona Caponard dotyka Zumo przymocowanego do uchwytu GPS Perun. Zumo jest teraz ustawione tak nisko, jak tylko mogę, a szyba przednia albo dotyka, albo jest tylko najmniejsza szczelina (prawdopodobnie zamknie się przy prędkościach, gdy osłona się wygnie). Nie przeszkadza mi to, ale pomyślałem, że podzielę się tym z tymi, których takie rzeczy mogą denerwować. Jak zawsze, ymmv.

#27 ·
Zamontowałem dziś krótką szybę Puig i pojechałem na przejażdżkę.

Jest lepsza niż oryginalna szyba, ale nie jest idealna. Zostawię ją na lato i zmienię na zimę, jeśli będę pamiętał. Będę szukał innego rozwiązania. Chcę szybę, która działa prawidłowo, ale nie chcę, żeby to poświęcało wygląd motocykla.

#35 ·
Aktualizacja ekranu. Dodałem teraz nakładki WRS. Działają dobrze z oryginalnym ekranem, około 40% lepiej. Jednak teraz zamontowałem szybę turystyczną Puig. To sprawia, że jest o 70% lepiej, ale wciąż dostaję wiatr na kask (ooh er missus) (może po prostu brytyjski humor) :)

Tak czy inaczej - machnąłem ręką, żeby stwierdzić, że wiatr dochodzi teraz przez lusterka. Będą następną rzeczą do zmiany.

Obserwujcie ten wątek!

#36 ·
Aktualizacja ekranu. Dodałem teraz skrzydełka WRS. Działają dobrze z oryginalnym ekranem, około 40% lepiej. Jednak teraz zamontowałem szybę turystyczną Puig. To sprawia, że jest o 70% lepiej, ale wciąż dostaję wiatr na kask (ooh er missus) (może po prostu brytyjski humor) :)

Tak czy inaczej - machnąłem ręką, żeby stwierdzić, że wiatr dochodzi teraz przez lusterka. Będą następną rzeczą do zmiany.

Obserwujcie ten wątek!
Teraz wytnij swój OEM i zostaw skrzydełka WRS… będziesz miał zerowe buforowanie i akceptowalny szum wiatru, który będą w stanie obsłużyć zatyczki do uszu… zaufaj mi!
Image